NL | FR | EN
            speel muziek (pop-up)

Lieven Termont, baritonansLieven Termont, baritonansD e bariton Lieven Termont behaalde het Laureaatsdiploma zang en een Eerste Prijs kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven.  Hij studeerde bij Lieve Vanhaverbeke, Maarten Koningsberger en Liane Jespers.
Lieven Termont zong als knaap in de Schola Cantorum van de kathedraal te Gent en deed later ruime ervaring op in verscheidene koren maar vooral in het vocaal ensemble Currende. 
Heden concerteert hij als kernlid met de Capilla Flamenca en het Huelgas Ensemble .  Bij diverse Belgische en Nederlandse gezelschappen profileert hij zich als een veelgevraagd solist.  Lieven Termont kan reeds terugblikken op een hele reeks concerten, radio-, TV- en CD-opnamen in Europa en de USA onder leiding van o.a. Erik Van Nevel, Paul Dombrecht, Rene Jacobs, Florian Heyerick, Lazlo Heltay, Paul Van Nevel en Jos Van Immerseel.
Hoewel Lieven Termont zich vooral richt op het renaissance- en barokrepertoire worden ook zijn vertolkingen uit de romantische en hedendaagse literatuur zeer gewaardeerd.
In november 2000 creëerde hij mee het werk "Incipit Apocalypsis Iohannes Apostoli" van Kurt Bikkembergs en  samen met de pianist Geert Callaert nam hij in 2001 voor KLARA liederen van Peter Benoit op.  In het najaar 2001 zong hij, samen met het koor en symfonisch orkest van het Lemmensinstituut ,  "Paulus" in het gelijknamige oratorium van F. Mendelssohn. 
Lieven Termont is laureaat van de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie 1996 in Nederland. Hij is leraar aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.